tisdag 31 januari 2012

Lundaboende

lundaboende by sara_wickstrom
lundaboende, a photo by sara_wickstrom on Flickr.
Sitter i min lilla övernattningslägenhet i Stehag. Inte direkt stajlad enligt stockholmsstandard, men duger bra som tillfällig bostad.

Hoppas verkligen att den blir tillfällig bostad under en kort tid. Just nu känns det inte alls som att jag vill det här. Saknar sonen mycket mer än jag trodde jag skulle göra. Och jag känner mig inte särskilt sugen på att vara nykomlingen på jobbet. Vill helst av allt att allt bara ska sätta sig - jobb, boende och allt annat praktiskt. Att vi alla ska finnas på plats.

Förhoppningsvis känns det bättre imorrn när jag kommer igång med jobbet. Förhoppningsvis kommer veckorna sen gå ganska snabbt.

Win Win

På Babyboken.se kan man vinna jättefina böcker till sin lilla pralin.

Väger upp för den hårda sängen

Det fanns färskpressad apelsinjuice på frukostbuffén. Och pannkakor. Och jättegott kaffe.

Ryggskott

Vilka är det egentligen som gillar hårda sängar? Hotellsängen känns som en tunn madrass lagd över en spånskiva. Blev inte alls den sömn jag sett fram emot. Har mest vridit och vänt på mig för att hitta en bekväm ställning.

måndag 30 januari 2012

Syskon

Tittar på Familjen annorlunda. Känner mig nästan lite elak som inte planerar att ge sonen nåt syskon. Dom verkar ju ha så kul tillsammans, dom där stora familjerna.

På plats

Så är jag då på plats i Lund. Fast jobbet börjar inte förrän på onsdag. Åkte ner några dagar tidigare, för att ha möjlighet att titta på ett hus som vi var lite intresserade av. Men så pratade vi en kväll om att det opraktiska i att leta något att köpa när bara jag finns här nere i Skåne, och kom fram till att det bästa vore att först hyra bostad, så att vi alla finns här och kan gå på visningar.

Men då var redan mina biljetter bokade, och här sitter jag nu på ett hotellrum. Ska hämta nycklarna och flytta in i min lägenhet imorgon.

Det är trots allt ganska skönt att vara på plats redan idag. Har fixat såna där praktiska grejer som att köpa pendelkort och ta ut pengar till första hyran.

Men det känns förstås konstigt att sitta här i ett tyst och lugnt hotellrum med tv:n påslagen, istället för att vara hemma och fixa inför nattning av sonen. En mycket konstig känsla att gå hemifrån imorse. Att veta att jag inte kommer att träffa varken sambo eller son förrän på fredag, bara prata med dom i telefon.

Samtidigt ska det erkännas att det ska bli skönt med ostörd nattsömn. Och en hotellfrukost helt på egen hand.

lördag 28 januari 2012

Blomster och praliner

blomster o praliner by sara_wickstrom
blomster o praliner, a photo by sara_wickstrom on Flickr.
Dom här fina blommorna och den goda chokladen fick jag av mina snälla kollegor när det var avtackningsfika i torsdags. Fick också ett presentkort att använda hos Ticnet.

Har nog inte riktigt fattat ännu att jag inte ska tillbaka dit nåt mer. Visserligen är jag "bara" tjänstledig, men planen är ju inte att jobba där nåt mera.

Igår var jag ledig eftersom dagis var stängt. För mig kändes det som lördag. Och nu går jag väl liksom och väntar på måndag, och har inte riktigt kopplat ännu att då ska jag sätta mig på flyget, istället för på pendeltåget.

Åker ner till Lund på måndag. Bor på hotell den natten. Sen flyttar jag in i min lilla övernattningslägenhet på tisdag. Och på onsdag börjar nya jobbet.

onsdag 25 januari 2012

Onödigt

Det här att jag la tid på att ligga och störa mig på en jobbgrej inatt. Det stör jag mig på nu. Det var ju så himla onödigt, när jag kunde använt tiden till att sova istället.

Stök och ilska

Riktigt jobbig morgon idag. Sonen vaknade och var helt otröstlig. Utan att vi hade nån aning om varför. Kanske hade han drömt nåt. Kanske är han trött på att vara sjuk, och känner att vi inget kan göra för att få honom att må bättre. Kanske var han bara supertrött.

Själv var jag i alla fall supertrött och kände mig långtifrån som nån bra mamma. Kände mig bara tafatt och visste inte alls vad jag skulle ta mig till. Sambon hade lite mera tålamod och till slut blev sonen lugn hos honom. Efter en stund var han som vanligt och sprang runt med en mobilladdare som blev en jätterolig pryl.

Unnade mig själv en kaffe från Kaffeverket på väg till jobbet. Köpte en macka också som fick bli dagens andra frukost, eftersom jag inte hann få så mycket i magen hemma. Och så slank det med en kardemummabulle att fika i eftermiddag.

Det har blivt lite för mycket fika och annat gott på sista tiden. Men nästa vecka, då minsann börjar mitt nya liv. Mindre kakor, mera träning. Kan jag ju inbilla mig själv i alla fall.

Onödigt

Ligger och retar mig på saker som har med jobbet att göra. Vilket ju känns helt meningslöst, eftersom jag bara jobbar två dar till. Vore mycket vettigare att sova istället.

tisdag 24 januari 2012

Brallor

Köpt nya löparbyxor. Första steget mot sommarens lopp.

Sjukstuga

På väg hem för eftermiddag med sjuk son. Känns helt okej med lek och mys, även om det betyder kvällsarbete efter nattning.

måndag 23 januari 2012

Kaffekärring

Ett försök att stävja eftermiddagströttheten. Kopp nummer två. Med risk för att istället inte kunna sova en blund inatt.

Paltkoma

Sömnbristen är fortfarande pågågende i familjen. Sonen har haft hosta i några veckor. Och nu verkar han dessutom ha åkt på en ny förkylning. Inatt var han täppt och snorig.

Kontentan av detta är alltid - sover inte sonen, sover inte resten av familjen.

Så här efter lunch leder det nästan alltid ofelbart till den stora lunchtröttheten för min del. Känns inte som att jag får så mycket vettigt gjort.

fredag 20 januari 2012

Bullat upp

Passade också på att köpa en kardemummabulle på Kaffeverket imorse. Jättegod enligt servitrisen. Nu ligger den här bredvid mig på skrivbordet och lockar. Är det inte dags för eftermiddagsfika snart?

Kaffeverket

Passade på att ta en liten omväg förbi Kaffeverket på väg till jobbet för en ta med-kopp av deras goda kaffe. Fick för mig att idag är sista gången jag är i Solna, men upptäckte sen att jag ska hit även på onsdag i nästa vecka för ett pass i kundtjänst. Men det var ändå värt en omväg och lite minus på flexen. Deras kaffe är så himla gott och personalen alltid trevlig.

Nu låter det som att jag inte tror att det inte finns nåt gott kaffe nere i Skåne. Så är självklart inte fallet. Jag kommer nog att hitta några pärlor där nere också. Men vissa mornar är gott kaffe liksom extra värt en liten omväg.

torsdag 19 januari 2012

All is well

Nu har jag stillat mitt magknip genom att ringa och kolla hur sonen haft det på dagis sen jag lämnade honom. Självklart hade han haft det jättebra. Sprungit runt och lattjat med dom stora grabbarna på gården, som dagisfröken uttryckte det. Känner mig verkligen som värsta hönsmamman när jag ringer och kollar så där. Men samtidigt är det så skönt att få bekräftat att han verkligen har det bra. Timmarna man är ifrån varandra är så himla långa. Då känns det skönt att veta att han är på bra humör.

Stökigt

Sitter på jobbet med lite lätt magknip efter en jobbig morgon och lämning på dagis.

Sonen hade svårt att somna igår kväll, och låg sen och hostade i några omgångar under natten. Så förmodligen var han ganska trött  när det var dags att stiga upp imorse. Sen var allt ganska jobbigt. Att klä på sig och att borsta tänderna.

Gossen ville absolut inte släppa tandborsten när vi gick hemifrån. Han höll den i ett hårt grepp hela vägen till dagis. När vi sen kom fram och det blev dags att lämna den ifrån sig blev det åter ilska och tårar.

När jag sen skulle gå var han arg och ledsen. Det blir ju inte bättre av att jag hänger mig kvar där, men det känns så himla elakt att lämna en förbannad och gråtande liten pojke. Även om jag förstås vet att det snabbt går över och sen har han det jättebra där resten av dan.

Kanske kan dom starka känslorna även bero på att jag inte lämnat så mycket på sista tiden. Det har mest varit sambon som gått med gossen till dagis.

Jag brukar alltid försöka säga till honom att jag kommer att sakna honom massvis under dan. Även om han just nu inte förstår vad mina ord betyder, så hoppas jag att om dom upprepas när vi skiljs åt så kommer han så småningom att känna att mamma tycker avskedet är lika jobbigt som han gör. Kanske blir det då lättare för honom att acceptera.

onsdag 18 januari 2012

Man vet att man är småbarnsförälder...

...när man kommer till jobbet med en napp i ena jackfickan.

Välkommen till oss

Idag har vi välkommendag för nya studenter. Brukar bli intensiva stunder. Så jag passar på att fylla på C-vitaminförrådet för att få lite energi.

tisdag 17 januari 2012

måndag 16 januari 2012

Frisördags

Är äntligen på väg för att klippa mig. Hade tid i mitten på december. Då blev sonen sjuk, och sambon skrev på sin uppsats. Så fick jag en ny tid för två veckor sen. Då blev frisören sjuk istället.

Men nu ska det alltså äntligen bli av, och det känns så himla skönt. Luggen hänger vildvuxet ner i ögonen.

Om jag hinner ska jag köpa ett fodral till nya datorn också. Så den kan hänga med på alla resor framöver.

Födelsedagsmiddag

Bokat bord på Babajan imorgon för att fira sambons födelsedag. Ser redan fram emot deras goda mat. Och så är det ett trivsamt ställe. Håller tummarna för att sonen är på bra humör.

Den stora tröttman

Är så himla trött idag. I eftermiddag ska jag träffa specialistsjuksköterskor som ska komma igång med att skriva uppsats. Förstår inte för mitt liv hur jag ska kunna hjälpa dom på nåt sätt.

Vet inte när jag sov en hel natt sist. Först var sonen förkyld, sen fick han höstblåsor och sen blev han förkyld igen. Självklart har all denna sjukdom orsakat orolig sömn. Och han har tillbringat åtminstone delar av alla nätter i vår säng.

Det är självklart mysigt att sova jämte en liten gosse. Men det främjar inte den egna skönhetssömnen när den lille gossen ligger på tvären i sängen och sparkar sin moder i ryggen.

Inatt ville han ligga nära nära. Mysigt som sagt, men själv fick jag ju då hålla till godo med en mycket smal sträng säng utan nåt vidare manöverutrymme.

Rätten till sina känslor

Intressant om barns rätt till sina känslor.

söndag 15 januari 2012

Glammigt

Att torka kräk klockan halv ett på natten. Inte så glamoröst. Men precis vad vi gjorde igår natt. Håller tummarna för sömn hela den här natten istället.

lördag 14 januari 2012

Vaknat på fel sida

Idag hade både sambon och jag en stark känsla av att sonen vaknat på fel sida. Hela förmiddan gick han omkring och var missnöjd. Och allt som gått honom emot har varit stor katastrof.

Tröttheten har dessutom gjort att måltiderna blivit onödigt krångliga. Inget har riktigt passat den lille gossen. Förutom yoghurt. Det har han slukat till både lunch och kvällsmat. Ingen riktig mat för en hel dag tycker jag nog egentligen. Men bättre att han äter nånting, och att detta nånting dessutom är nyttigt, än att han äter ingenting alls.

Vi tog båten över till Hammarby sjöstad. Promenerade runt lite och hamnade i en butik som säljer gamla möbler och annat. En del renoverar de efter kundens önskemål. Själv fyndade jag en leksaksspis för 185kr. Kanske något plastig, men i jättefint skick. Ska hämta den imorrn. Vi fick inte med oss både den och vagnen idag.

En av sonens bästa lekar är att koka. Det betyder all typ av matlagning. Han tittar gärna på när vi lagar mat och han tillbringar massor med tid i "kökshörnan" på dagis. Så jag tror han kommer gilla att ha en egen spis att stå och kocka vid.

Vi åt lunch på ett trevligt ställe. Och så gick vi till Luma bibliotek för att låna lite böcker till sonen. Vi föräldrar börjar nämligen tröttna på de han har hemma. En annan favoritsysselsättning är att bläddra i böcker. Han ska sitta i knät på nån av oss och så bläddrar han fram och tillbaka i böckerna flera gånger. Man får absolut inte läsa boken från pärm till pärm, det har han inte tålamod till. Men man får gärna berätta vad som finns på bilderna. Helst ska det vara djur. Efter att ha gått igenom den här proceduren ett antal gånger med de böcker han har behövde vi förnya oss lite.

Luma bibliotek är så himla trevligt. Det är väldigt barnanpassat och blir lite som en öppen förskola där man bara kan hänga och låta sonen springa runt och utforska.

Nu är jag tokigt godissugen, trots att jag egentligen är jättemätt efter en stor portion lyxkebab. Har en chokladask i skafferiet som aldrig blev uppäten på nyårsafton. Men mitt samvete håller mig från att öppna den. Får se om jag lyckas stå emot hela kvällen.

fredag 13 januari 2012

Homeward bound

Så himla trött. Har inte presterat mycket vettigt sista stunden på jobbet.

Nu är jag i alla fall på väg hem. Ska bara handla på vägen. Blir fredagsklassikern tacos ikväll.

Sugen på fredagschips

Magknip

Nu vet förstås alla på "gamla" jobbet att det är flytt och nytt jobb på gång. Mest hela tiden kommer nån fram och gratulerar och undrar lite kring det hela. Vi är ju ganska många här, så det är många som vill bli uppdaterade. Kul förstås. Men samtidigt ger det mig magknip vid tanken på hur mycket som ska fixas och klaffa.

torsdag 12 januari 2012

Prinsens minne

Som så många andra så här års så tänker jag mig att jag ska komma igång med träning igen. För min del är det verkligen dags. Det har varit ett långt uppehåll orsakat av graviditet och ett år fyllt av bebisrelaterad sömnbrist och tidsbrist.

Men jag tänker att när jag snart har hela veckorna för mig själv nere i Lund har jag inget att skylla på. Då ska jag sätta igång med löpträning igen.

För att ha något som motiverar mig själv när det känns motigt så har jag bestämt mig för att anmäla mig till milloppet Prinsens Minne. Känns extra kul att kunna anmäla sig till ett lopp i Halmstad, och veta att det utan problem kommer att funka logistikmässigt.

Ja, se det snöar

Tacksamt att det börjar snöa lagom till dagishämtning. Blir inget gungande på vägen hem idag.

Hemmakänsla

Lite fånigt kanske, men när jag hör nån på radio som pratar skånska får jag en lite hemtrevlig känsla. Samma känsla som jag får om jag ska flyga ner till västkusten och hör halländska vid gaten till planet.

Blodcentralen - check

En sak att bocka av på att göra-listan - kontakta blodcentralen och anmäla mig som avflyttad. Eftersom jag äter antibiotika för min halsinfektion får jag inte lämna på några veckor och sen är det ju dags för flytt.

En bra sak som jag inte kände är att när jag sen ska lämna blod nere i Skåne så kan dom där hämta mina uppgifter härifrån, eller om det inte går så ringer dom helt enkelt och får dom från min blodcentral. Har alltid trott att det är ganska vattentäta skott mellan blodcentralerna i landet.

onsdag 11 januari 2012

Logistik

Det är inte helt lätt att få till logistiken kring en flytt av en hel familj till en helt ny stad.

Hör hur kaffet låter

Blir supersugen på att besöka Kafé Esaias när jag läser om hur dom lyssnar på kaffet för att få det att smaka så bra som möjligt. Får försöka hinna och komma ihåg det innan flytten.

Välkommen

Innan lunch idag fick jag ett meddelande på Twitter från en av mina nya kollegor, som hälsade mig välkommen till nya jobbet. Kul, och gör att jag känner mig än mer peppad.

Gamla minnen

Sitter och lyssnar på Orups gamla slagdängor på Spotify. Jättekul att återupptäcka en musikfavorit från förr. Gillar hans texter, tycker dom har humor utan att bli löjliga.

Men tyvärr kan han inte överrösta min kurrande mage. Så nu ska jag ge mig ut i solskenet för att köpa lunch.

tisdag 10 januari 2012

Nya datorn

Bloggar förresten på nya datorn nu. Hittills mycket nöjd med mitt köp. Nu ska jag testa hur det är att se på tv på den. Det blir Mildred Pierce på SVT Play.

Nytt liv - ny blogg

Igår fick jag äntligen till ett samtal med min nya avdelningschef om det här med nytt jobb och tjänstledigt. Allt blev lite knöligt när jobbytet blev ett faktum mitt i juldagarna.

Men nu är det bestämt att jag jobbar sista dan på KIB den 27 januari. Och att jag sen ska vara tjänstledig första tiden jag jobbar i Lund. Tanken är ju inte att jag ska komma tillbaka hit upp, men som min chef sa så är det mindre drastiskt att säga upp sig så där direkt.

Senare på eftermiddan igår berättade jag därför för några kollegor. Och så fort jag gjort det spred sig förstås ryktet även till övriga på arbetsplatsen.

I och med att alla på jobbet nu vet känns det liksom mera verkligt på nåt sätt. Så fort man sätter ord på nåt blir det en realitet och inte bara en tanke. Det blir också än mer uppenbart att det bara är tre veckor kvar på gamla jobbet. Alltså är det tre veckor kvar tills jag ska åka ner för att börja i Lund. Läskigt och roligt på samma gång. Och mycket som behöver fixas förstås. Dagisansökan postade jag idag.