onsdag 29 februari 2012

Krasslig igen

Känner mig inte alls på topp. Är lite orolig att jag fått halsböld igen, känner liksom igen symtomen från nyår när jag hade det sist.

tisdag 28 februari 2012

Ikväll kommer de

Hastigt och lustigt har det blivit bestämt att son och sambo kommer till Helsingborg redan ikväll. Sonen har fått nån slags ögoninfektion och får inte vara på dagis, så sambon tyckte att han lika gärna kan vara sjuk här nere som hos farmor i Stockholm. Dessutom har sonen varit väldigt orolig och ledsen över allt som hänt och varit annorlunda den senaste tiden, så vi vill att han ska få vara med båda sina föräldrar.

Hoppas den här dagen går snabbt. Längtar tills tåget rullar in på perrongen.

måndag 27 februari 2012

Både och

Lite ledsen och förväntansfull på samma gång. Ledsen för att sonen är ledsen. Förväntansfull över att vara på väg till nya bostaden och skulla sova där inatt.

onsdag 22 februari 2012

Snuvfri

Kanske är min förkylning på väg att gå över. Kom precis på att jag inte känt mig täppt i näsan på hela förmiddan. Vore ju väldans skönt ifall det är så.

Ikväll efter jobbet tänkte den här second hand-fantasten åka till Erikshjälpen i Eslöv för att se om där finns några fynd. Men först sista omgången med rättskällor. Ser fram emot att kunna lägga undan den högen på skrivbordet sen.

Onsdag

Onsdag idag. Vilket betyder att i övermorgon hämtar jag nycklarna till nya lägenheten och tar sen tåget ner till lillpojken.

Sovit lite bättre har jag gjort inatt också. Inte alls dumt det här.

tisdag 21 februari 2012

Opuffiga ögon

Är så tokigt trött, och det syns. Har sovit uselt i flera veckor nu, ända sen jag kom till Stehag. Inte för att sängen här är obekväm, jag bara kommer inte till ro. Och när jag sen är hos familjen på helgerna sover jag bredvid en liten gosse med evighetshosta. Detta har i alla fall resulterat i typ djuplila och svullna ringar under ögonen.

Så idag har investerat i en kräm som lovar råda bot på dylika skavankern. Håller tummarna för att det stämmer. Känner mig inte så fräsch när jag träffar nytt folk just nu.

Och nytt folk träffar jag. Många nya studenter har jag undervisat både igår och idag. Tre pass har det blivit, som alla har gått bra.

Men, vilken skillnad det kan vara på olika grupper. Vissa är pratiga, frågvisa och kanske till och med lite skämtsamma. Då bara flyter allt på liksom. Medan vissa är tysta med nåt negativt drag över ögonen och det vill sig liksom inte riktigt.

Pratade med sonen i telefon tidigare ikväll. Eller mest blir det ju jag som pratar till honom. Men när jag frågade ifall han lekt med sin favorit Ella på dagis idag, då kom han igång. Oavsett vad jag sa sen, så svarade han glatt "Ella!".

Det här att han lär sig prata är så himla häftigt. Allt nytt han lär sig är förstås häftigt, men just det här är så kul hur snabbt det går, hur han hela tiden snappar upp fler och fler saker och ord som hör ihop. Och kanske framför allt hur kul han själv tycker att det är. Hur nöjd han ser ut när han kan kommunicera, märker att vi förstår och han får respons.

Mellantid

Märks att vi är i den där mellantiden när man inte riktigt vet ifall det är vinter eller vår. Igår när jag var ute på lunchen var det lite ljummet i luften, gick att vara utan mössa och solen hade det där speciella ljuset den får på våren. Men inatt var det ett riktigt snöoväder och nu är allt ute täckt av ett vitt täcke. Men samtidigt lovar väderprognosen fem plusgrader idag.

måndag 20 februari 2012

Vokabulär

Sonen har börjat prata massvis på sista tiden. Han har lärt sig hur många ord som helst de senaste veckorna. Tydligen har han nu blivit lite extra förtjust i en flicka på dagis. Idag när de kom dit och han fick syn på henne ropade han högt: "Ella, Ella". Enligt sambon delar tösabiten inte riktigt sonens entusiasm.

Flyttplanering

Just nu ser flyttplaneringen ut som följer: På fredag hämtar jag nycklarna. Sen åker jag till nya lägenheten som ju faktiskt ingen av oss har sett ännu. Håll tummarna för att den är beboelig. Sen tar jag tåget till hufvudstaden och beräknas vara framme nån gång kring midnatt. Efter alldeles för lite sömn ägnas lördan åt intensivpackning samtidigt som vi försöker underhålla en liten rastlös pojke. För på söndag nån gång på morgonkvisten kommer tre stora starka karlar och packar in vårt bohag i en lastbil. På kvällen åker jag till Stehag, medan sambo och son inkvarterar sig hos gossens farmor. På måndag morgon anländer våra möbler och pryttlar till nya lägenheten.

Blir både stressad och glad i magen när jag tänker på hur nära det är att hela familjen finns på plats samtidigt i samma stad. Sambon verkar dock inte särskilt stressad, så jag försöker låta lite av hans känsla smitta av sig på mig.

Snörvligt

Har blivit förkyld och sitter nu och är alldeles täppt i näsan. Känns så himla typiskt att jag hinner med ett träningspass och sen slår en förkylning till. Så nu är jag i det där kvalet kring hur länge man ska hålla uppe med fysisk aktivtet när man är förkyld. Att inte gå och träna när man är täppt i näsan och snuvig känns ju givet, men hur länge ska man vänta tills det är okej.

På egna ben

Tror allt är förberett nu för mitt första egna undervisningspass. Det enda som egentligen är nytt för mig är ämnet, rättssociologi. Känns ändå lite pirrigt. Men en snäll kollega har lovat vara backup ifall nån fråga eller teknisk grej skulle dyka upp som jag själv inte kan lösa.

Här är min presentation. Ifall nån mot förmodan skulle vara intresserad av den.

söndag 19 februari 2012

På resande fot

Väldigt nöjd detta är näst sista söndagkvällen jag åker mellan Stockholm och Lund. Flyget är alltid försenat. Både flygbuss och tåg går så sällan att jag sen är på plats vid mitt i natten.

Imorgon ska jag undervisa själv för första gången. Lite pirrigt. Men snäll kollega har lovat vara backup.

fredag 17 februari 2012

Kramkalas

lilltomte på julafton by sara_wickstrom
lilltomte på julafton, a photo by sara_wickstrom on Flickr.
Gissa hur mycket jag ser fram emot att kramas med den här lilltomten i helgen.

onsdag 15 februari 2012

Var god stör ej

Kommer ständigt i säng senare än jag tänkt mig. Hoppas inte jag stör dom andra i huset. Ikväll kom jag på att jag måste diska vid halv elva. Stiger dessutom upp ganska tidigt.

Jag hör aldrig nån annan i huset, så jag brukar tänka att dom inte borde höra mig heller. Men det kanske bara är jag som för oväsen.

Nu ska jag i alla fall sova. Och imorrn blir det lite sovmorgon. Ska på minikonferens på Malmös högskolebibliotek.

tisdag 14 februari 2012

Hemlängtan

Har sån otrolig hemlängtan. Och längt efter lille sonen. Och dåligt samvete över att sambon är själv med gossen just nu.

Tydligen har sonen varit riktigt jobbig senaste dygnet. Varit vaken flera timmar inatt, och sen kinkat och kastat saker omkring sig större delen av dan. Han har en segdragen hosta och har varit hemma med sambon igår och idag. Men när jag pratade med dom för en stund sen så sa sambon att det nog måste bli dagis imorgon ifall pappan ska orka vara en bra pappa.

Hade så otroligt gärna velat vara där. Istället för att sitta här i en sjaskig liten lägenhet med tv:n som enda sällskap.

måndag 13 februari 2012

Hjärtformat

Med anledning av att det imorgon är alla hjärtans dag har jag ändrat bakgrund på bloggen. Inte riktigt min stil egentligen, men jag kände för att fira lite.

Har varit och tränat idag efter jobbet. Första gången på typ evigheter. Ett medeljympapass där vi använde skivstång till en del av styrketräningen. Gissa vem som hade noll kondition och muskler. Och gissa vem som kommer vara stel i hela kroppen imorgon.

Känner mig lite ledsen ikväll efter att ha pratat med sambon som berättade att sonen varit ledsen och kinkig hela dan. Delvis beror det nog på en förkylning som aldrig ger med sig. Han har hostat i evigheter. Men dels beror det nog också på det här konstiga att jag ibland är där och ibland inte är det. Det är himla jobbigt att inte kunna förklara för honom vad det beror på. Och att inte heller kunna prata med honom i telefon.

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag äta lunch med personalen för ett av mina ämnen. Prefekten ringde idag och undrade ifall jag ville komma dit på ett informellt lunchmöte imorgon. Egentligen är jag ju inte så förtjust i såna där sociala sammanhang, men det gick ju liksom inte att säga nej. Kändes kul att hon ringde och bjöd in mig. Hon bad mig presentera mig själv lite kort, ska nog fundera på vad jag ska säga innan jag somnar.

Importerat kaffe

franskrost by sara_wickstrom
franskrost, a photo by sara_wickstrom on Flickr.
Har så fruktansvärt svårt att fokusera på arbetet idag. Tankarna far hela tiden iväg till flytten och bestyren kring det.

Tänker också massvis på sonen. Det blev liksom extra uppenbart i helgen hur konstigt det är för honom att jag liksom kommer och går så där.

Först var han väldigt avvaktande. Sen blev han tvärtom extra kramig och gosig vissa studenter. Men hela tiden var pappa ändå bäst när det skulle bäras, tröstas och läsas.

När jag skulle gå igår kväll var det som vanligt en kul grej att få vinka och säga hej då. Medan jag blir ledsen i ögat av att inte kunna förklara att nu ska jag vara iväg en hel vecka men att jag kommer sakna honom massvis hela tiden och se fram emot nästa gång vi ses.

fredag 10 februari 2012

Frusen

Om konsten att klä på en 11/2-åring - Kalla fötter.

Upp i det blå

Sitter vid skrivbordet och räknar ner timmarna tills flyget lyfter norrut, samtidigt som jag försöker bringa lite ordning i de däringa rättskällorna. Just nu känns det högst osannolikt att jag ska kunna visa och förklara på ett begripligt sätt.

Drömmer också om fredagsgodiset jag tänkte ta med mig som proviant på resan. Har hittat en videobutik på vägen till flygbussens hållplats som har ett stort utbud av färskt och gott smågodis. Det är man väl värd efter en arbetsvecka tycker jag.

torsdag 9 februari 2012

Snart på väg

Har packat och fixat inför morgondagens resa till Stockholm. Ska bli så härligt att träffa sonen igen. Längtar efter både honom och sambon förstås.

Sonen har feber och har varit hemma från dagis idag. När sambon messade det imorse kände jag att jag mycket hellre hade VABat och varit hemma med en sjuk och lite grinig gosse än suttit hela dan på jobbet.

Var på Juridicums bibliotek idag för att få en genomgång av olika rättskällor. Om två veckor ska jag nämligen lära studenter som läser rättssociologi och kriminologprogrammet att söka.

Det känns ganska nervöst just nu. Min kunskap om rättsprocessen och lagstiftningens processer är ganska begränsad. Men jag pratade lite med min chef när jag kom tillbaka, och vi var överens om att skala ner och begränsa det till det som är mest relevant för de här studenterna.

Efter jobbet var jag i Gerdahallen och köpte ett träningskort. Har kollat deras schema nu. På måndag tänkte jag gå på mitt första pass. Det blir första steget mot Prinsens minne i sommar.

onsdag 8 februari 2012

Signerat

Väntar på tåget mot Stehag. Har varit i Helsingborg och i väskan har jag ett påskrivet lägenhetskontrakt. Vågar knappt lita på att det är sant ännu. Är som lite rädd att jinxa det.

Clementin

Använder duschtvål och bodylotion med doft av satsumas som jag vann i Librarybeths adventstävling. Nu sprider jag en doft av citrus kring mig och tänker att sonen borde vara här. Klementin är hans favoritfrukt.

tisdag 7 februari 2012

Fådda blommor

Tulpaner
Fick en bukett tulpaner som stod på mitt skrivbord i förra veckan när jag kom ny till jobbet. Nu har dom tyvärr gått hädan. Men dom gav en föraning om våren.

Man kunde faktiskt känna lite vår även utomhus idag. När jag åkte till jobbet imorse var det riktigt bitande kallt. Så när jag var tvungen att gå ut ett ärende på lunchen var jag inte så himla sugen på att kliva ut genom dörren. Men det visade sig vara riktigt skönt. Till och med så att solen värmde lite vårligt.

måndag 6 februari 2012

Storvinst

Har lyckats vinna på två trisslotter på samma kväll. 25 kronor på ena och 50 kronor på andra. Nu ska jag drömma om vad jag ska göra med vinsten.

Hemlagat

Har haft mitt första undervisningspass idag. En snäll kollega hjälpte till och höll i merparten, men min lilla bit gick bra tycker jag. Det känns lite läskigt att det är helt nya ämnen, men det är liksom inte så annorlunda som jag nog först trodde. En databassökning är liksom alltid en databassökning. Värre i så fall med alla små lokala detaljer man måste lära sig.

Efteråt bjöd snälla kollegan på middag. Eller egentligen var det hennes man som stod för matlagningen, vi bara kom dit och i princip satte oss vid dukat bord. Mycket trevligt, mycket gott.

Nu ska jag lägga mig. Alldeles för sent, som vanligt. Sover kasst gör jag också. Skulle va så skönt ifall våran boendesituation kunde lösa sig. Tror att den omedvetet ligger och skaver i mitt sinne på nätterna och stör sömnen.

God natt

Äntligen dags att sova efter en lång hemresa. Tar lite sovmorgon imorrn. Måste ändå jobba till 17.

Har undervisning för första gången. Läskigt förstås med ett helt nytt ämne. Den här gången är det pedagogik. Men jag ska inte göra det själv, en snäll kollega tar större delen av passet. På kvällen är jag bjuden på middag hos henne.

söndag 5 februari 2012

Väntan

Sitter på Arlanda och väntar på ett försenat flyg. Klockan lär hinna bli mycket innan jag är i säng.

När jag tänker på sonen känns det just nu inte värt allt detta resande. Håller tummarna hårt för att vår boendesituation löser sig redan i veckan som kommer.

fredag 3 februari 2012

På väg

På flygbussen mot Sturup. Med en Mama och fredagsgodis.

Hög igekänningsfaktor

Ungefär så här är det jag ser fram emot att sova inatt.

Långsamt gående tid

Sitter på jobbet och önskar att det inte var typ evigheter tills mitt flyg lyfter mot Stockholm. Längtar hem. Håller tummarna för att helgen inte flyger förbi alltför snabbt.

Hem till Stockholm

Idag åker jag hem till sonen. Han har förstås somnat när jag kommer. Men imorrn ska vi bara kramas.

torsdag 2 februari 2012

Tågåkande

tågåkande by sara_wickstrom
tågåkande, a photo by sara_wickstrom on Flickr.
Två dagar avklarade på nya jobbet. Och jag har redan hunnit slarva bort min namnskylt. Jag hade den på mig på tåget till Helsingborg igår kväll, men har inte sett den sen jag tog av den där. Vet att jag la den i väskan. Nånstans måste den ha fallit ur. Kanske när jag plockade upp mössar och vantar.

För mössa och vantar behövs. Här i Skåne är det kallt kallt kallt.

Jobbet känns i alla fall bra. Även om det är en konstig känsla att mest hänga med som nåns skugga hela tiden, och inte känna att man själv presterar nåt som man är van vid. Arbetsuppgifterna och dom ämnen "mina" studenter läser känns ibland övermäktiga, men jag ska nog erövra så småningom.

I övrigt känns det bara bra. En avslappnad och trevlig stämning.

Både igår och idag har jag varit i Helsingborg efter jobbet och tittat på lägenheter. Igår en jättefin och lagom stor som skulle passa oss perfekt. Området kanske inte var det allra roligaste, men den ligger bra i förhållande till tågstationen.

Ikväll en lägenhet som också den var fin och lagom stor, nästan alldeles nyrenoverad och det syntes knappt att nuvarande hyresgäster bott där i drygt ett år. Men området... Nej, det gjorde mig bara deprimerad. Det var nästan lite tur i oturen att en man som stod före oss i kön ringde under visningen och anmälde att han var intresserad.

Självklart kan vi inte kosta på oss att vara hur kräsna som helst, med tanke på att vi vill kunna flytta in så fort som möjligt. Men jag har svårt att se att jag nånsin skulle kunna trivas där.

onsdag 1 februari 2012

Tåg

På tåget mot nya jobb. Fortfarande med en känsla av att inte vilja. Men samtidigt med pirr i magen.