fredag 30 mars 2012

Djur och natur

Solig promenad till Fredriksdal. Tittat på djur och traktorer. Mellanmål på solig bänk. Lediga fredan får toppbetyg.

Dessutom somnade sonen i hyfsad tid och med något mindre mankemang än senaste kvällarna. Nu tittar jag på Let's dance och spelar Rumble. Snart tänkte jag lägga mig och läsa lite.

torsdag 29 mars 2012

Nöjda och glada

Föräldrarna har hört och sett Theresa Andersson. Sonen har lekt med morföräldrarna. Alla mycket nöjda. Lediga långhelgen är officiellt invigd.

Väderprognos

Det här att det verkar bli kallare och sämre väder nu när jag ska ha långhelg drar lite ner min entusiasm. Jag hade liksom sett framför mig hur sonen och jag skulle hänga utomhus i solen hela dagarna. På nån lekpark med klätterställning, rutschkana och gungor. Nu kanske det får bli lite mera inomhushäng istället.

Men jag ska i alla fall försöka hitta nånstans att köpa blommor till balkongen. Får väl ha de inomhus så länge ifall det är för kallt.

Och kanske göra nån sillinläggning inför påsken.

Excited

För övrigt är jag så uppspelt över den kommande långhelgen med sonen att jag har lite svårt att koncentrera mig på dagens arbetsuppgifter. Men det vore väldigt bra ifall jag gör det. För jag har undervisning direkt när jag kommer tillbaka på tisdag.

Ikväll konsert

Ikväll ska sambon och jag på konsert. Theresa Andersson på Dunkers kulturhus. Ska bli så kul, för hon är verkligen bra och duktig.

Lite angst har jag dock över att mina föräldrar ska vara barnvakter. Dels har de ju aldrig varit det. Alltså, de har inte passat just våran son, hans kusiner har de passat massvis så just sjäva grejen att ta hand om barn är jag inte orolig över. Det är väl mera i så fall att de inte riktigt känner varandra. Och att sonens somna-rutiner blir mer och mer utdragna. Det får nog helt enkelt bli så att han får vara vaken tills vi kommer hem.

onsdag 28 mars 2012

Stör ej

Är så sjukt trött. Den kvällspigga sonen uppskattar det här med sommartid lite för mycket. Han är ju inte ett dugg trött vid sin vanliga "gå och lägga sig-tid" runt åttasnåret, och dessutom är det ljust hela kvällen. Så varför ska han sova?

Han kan ligga i sängen en liten stund, men plötsligt kommer han på att han måste välja en ny bok att läsa. Eller så måste han kolla vart pappar är (ifall det är jag som nattar) och säga god natt till honom en extra gång. Ibland måste han dricka lite. Han testar gärna gränserna också och säger att han vill leka lite med vatten i vasken. Och blir förstås sur när han inte får.

När han väl somnar är man själv så trött av tidig morgon och nattningstjat att man helst bara vill stupa i säng. Men det gör man inte. För man vill också ha lite egentid. Så istället sitter man framför tv:n en stund och tittar på nåt helt ointressant.

Igår såg jag nyheterna på Fyran istället för att gå och lägga mig. Egentligen har jag bojkottat de för att jag varken gillar reklam eller sensationsjournalistik. Men det var liksom det enda, alla kanaler inräknade, som jag möjligtvis kunde tänka mig att titta på.

När jag sen väl gick och la mig kunde jag inte somna. Verkligen irriterande.

Ser så mycket fram emot att vara ledig i några dar. Sambon åker till Stockholm över helgen för att städa ur sin sålda lägenhet. Så jag ska vara hemma med sonen fredag och måndag. Hoppas prognoserna spår fel som säger att det ska snöa i helgen, för jag har ställt in mig på att kunna vara ute med den lille.

tisdag 27 mars 2012

Ännu en

Kardemummakaffe
Det här känns som ytterligare en sån där dag när allt bara känns motigt och omgivningen består av idel idioter. Och så hade jag en sån där morgon när jag aldrig höll på att komma iväg. Konstigt att samma morgonrutiner kan ta så olika lång tid olika dagar.

Men två saker väger upp. Hur otroligt fint det är att cykla utmed havet på vägen till tåget. Nån morgon borde jag stanna till och ta en bild för att försöka fånga känslan av att cykla där i lugnet och blicka ut över vattnet bort mot Danmark medan solen är på väg ut.

Och så hade jag kardemummakaffe i pendartermosen att dricka på tåget medan jag läste min spännande deckare.

måndag 26 mars 2012

Frukt är inte godis

  by sara_wickstromMen det får duga om man är tokigt godissugen just den där dagen när man har glömt sin plånbok hemma. Känner man efter riktigt ordentligt så är det faktiskt lite kolasmak över de här dadlarna.

Det är en sån dag idag

En sån dag då jag är på dåligt humör helt utan anledning. En sån dag då hela omgivningen är dumma i huvudet.

fredag 23 mars 2012

Fågelkvitter

Sitter med fönstret öppet. Får in en ljum vårvind. Hör fåglar kvittra. Hör studenter småprata medan de fikar i solskenet. Inte alls dumt.

onsdag 21 mars 2012

Det slog mig i förmiddags

Att det bara är nästa vecka som är "vanlig" vecka och sen följer två kortveckor på det för min del. Först en vecka med två lediga dagar, eftersom jag tagit semester på måndan före påsk. Dessutom är det två timmars arbetstidsförkortning på skärtorsdan. Och sen veckan efter är det ju röd dag på måndan, så då blir det bara fyra arbetsdag.

Känns inte alls dumt just nu när jag sitter med öppet fönster som släpper in vårens ljus och ljumma vindar att ha det att se fram emot.

tisdag 20 mars 2012

Det enda jag önskar mig denna eftermiddag

Är ett tåg som är dimensionerat för eftermiddagstrafiken mellan Lund och Helsingborg. Så att jag slipper stå hela vägen till Knutpunkten.

Och helst inga illaluktande medpassagerare förstås. Det fick jag också nog av igår.

I snålblåsten

Cyklade till tåget imorse. Det tog ungefär lika lång tid som det vanligtvis tar att gå till bussen, vänta på bussen och sen åka bussen till Knutpunkten. Så jag vann ingenting tidsmässigt, men det finns föstås andra plus med att göra det.

Dels rent konditionsmässigt förstås. Ska ju springa Prinsens minne i augusti. Visserligen har syrran och jag nu kommit överens om att "bara" springa 4,2 kilometer istället för milen vi tänkt oss från början, men lite konditionsförbättring behövs ändå.

Och dels hoppas jag att lite rörelse, frisk luft och dagsljus ska förbättra min sömn, som varit totalt usel den senaste tiden. Känns som att jag aldrig sover på riktigt, utan att jag bara ligger och vänder mig i nån slags halvdvala. Ständigt mycket trött är sammanfattningen av det tillståndet.

Nånstans halvvägs till centralstationen kändes den där cykelidén inte som min bästa när jag kämpade mig fram i motvind och duggregn. Men när jag sen satt på tåget var jag ändå så himla nöjd.

Nu ska jag strax ha undervisning och tänkte testa lite nya grepp. Känns smånervöst, men testar man inte får man ju inte veta om eller hur det funkar.

torsdag 15 mars 2012

Sweet tooth

Är toksugen på godis. Tur att jag inga kontanter har till automaten. Och att det är lite för långt att gå till närmaste ställe där det går att betala med kort.

onsdag 14 mars 2012

Eder nya styrelsemedlem

Ikväll är det årsmöte med den sydsvenska avdelningen av Svensk förening för informationsspecialister. Och jag ska bli invald i styrelsen. Jag, som annars är en väldigt oengagerad människa, känner mig lite smått nervös inför detta. Men när jag nämnde min ovana för kvinnan i valberedningen lovade hon mig att det inte finns någon anledning till oro.

Dåligt humör

Har låtit en tramsig och helt ovidkommande liten grej som hände igår kväll påverka mitt humör till det negativa. Måste försöka släppa det. Det är verkligen inte värt att lägga det allra minsta lilla energi på.

måndag 12 mars 2012

Bottennapp

Fick sms. Sambon och sonen promenerar till öppna förskolan i det fina vårvädret. Jag känner mig så där inspirerad att jobba. Sol, promenad och öppen förskola låter så mycket bättre just nu.

Country & western

Lyssnar på Dixie Chicks. Hade alldeles glömt bort hur bra dom är.

Lite närmare målet

I helgen har vi väl kommit i alla fall en liten aning närmare en "färdig" lägenhet. Jag är otålig och skulle helst vilja att allt bara klart och fixat på en kväll eller så, men så funkar det ju liksom inte i verkligheten.

Vi har i alla fall skaffat en tvättkorg, så att tvätten inte längre ligger i en stor hög på golvet i badrummet.

Så köpte vi skruvar och annat till persiennen och rullgardinerna vi var iväg och köpte tidigare i veckan. Sen blev de ändå tyvärr inte monterade, eftersom vi inte hade den rätta borren för lägenhetens väggar. Ibland blir man lite trött på att saker inte bara kan få vara enkla. Nu har i alla fall svågern erbjudit oss en överbliven borr av det rätta slaget som jag kan ta med mig när jag åker upp nästa helg.

Igår hade vi besök av min familj. Föräldrarna ska nämligen vara barnvakt om några veckor och ville bekanta sig med gossen, eftersom de inte träffats jättemycket medan vi bott på olika håll. Min syster och hennes familj var också med. Syrrans äldsta dotter hade valt ut en boll att ge gossen, och båda var mycket förtjusta i att sparka runt den över köksgolvet.

Men höjdpunkten var ändå våfflorna till eftermiddagskaffet. Om jag får säga det själv, så blev de exceptionellt goda. Våffeljärnet kommer att användas mycket framöver.

Anledningen till gårdagens besök var hjälp med att köra mina saker från lägenheten i Stehag. Så nu har jag äntligen min pendartermos igen. Och faktiskt var det så att även kaffet jag kokade till morgonens färd var exceptionellt gott. Då kan man för en stund glömma att det inte blev så mycket sömn under natten. Oklart varför, jag bara låg och vände mig i halvdvala av nån anledning.

fredag 9 mars 2012

Inspirationslöst

Detta måste vara min mest oinspirerade fredagseftermiddag på länge. Skulle behöva lite ljumma vindar och vårsol att pigga upp mig med.

Morgonstund har guld i mun

På söndag ska jag tömma lägenheten i Stehag på det jag forslat dit. Det jag ser allra mest fram emot att åter få tillgång till är nog min pendlartermos så jag kan dricka kaffe på tåget igen.

Har hittat ett relativt lugnt tåg och imorse när jag satt med min bok saknade jag att samtidigt kunna dricka dagens första kopp kaffe. Nu fick den bli på kontoret istället.
kaffe by sara_wickstrom

torsdag 8 mars 2012

Kung Bore kom åter

Här har det snöat inatt och blev lite mera vinter igen än jag hade räknat med och önskat mig. Är frusen och lite fuktig om fötterna, eftersom den där snön är väldans blöt.

Annat jag ägnar mig åt idag är att försöka få sonens journal skickad till hans nya BVC. Det där systemet med att ringa och lämna ett meddelande till sjukvården för att de sen ska ringa tillbaka vid okänt klockslag är inte så smidigt. Missade BVC-sköterskan när jag var ute och köpte en lunchsallad. Nu sitter jag på kontorsstolen och vågar knappt gå på toaletten.

tisdag 6 mars 2012

På plats

Vi börjar så sakteliga komma på plats. Fortfarande prylar överallt, men mycket har ändå kommit upp ur kartonger och fått en plats i lägenheten istället.

Vi har ännu inget internet. Därav den dåliga uppdateringen. Men samtidigt är det lite skönt att inte kunna fastna framför datorn i nåt allmänt slösurfande.

Har även hunnit med att promenera utmed havet. Mycket trevligt. Och att besöka IKEA med den klåfingringe sonen. Ett tålamodsprövande äventyr.

torsdag 1 mars 2012

Lagerfynda

Insåg precis att jag numera inte bor så väldans långt från det där Lager 157 som alla pratar så lyriskt om. Så fort hushållet är med bil får det nog bli ett besök där.

Har också kollat upp att det finns en motionsslinga på bra avstånd från nya hemmet. Så fort den här förkylningen med halsont ger med sig ska det testas.

Alle man på plats

Så är vi då i Laröd hela familjen. Vi tre och tre stora högar med kartonger att beta av. Helt omöjligt att få nån överblick och jag har en konstant känsla av att nåt måste ha blivit kvar på flyttbilen. Men skulle det vara så, är det inte hela världen. Det är en värdslig sak, som Karlsson på taket skulle säga.

Sonen som nu kobminerar sin eviga förkylning med ögoninfektion och senaste tidens sömnbrist fick några rejäla raseriutbrott första kvällen. Men nu verkar han ha gillat läget, att både han och alla våra prylar befinner sig på ett nytt ställe. Tror han mest uppskattar att hela familjen är samlad igen. Att det liksom är lite mera som vanligt.

Igår höll han värsta showen när jag kommit hem. Babblade konstant genom hela kvällsmålet, och sprang runt och gjorde små danser i ett rum som mirakulöst nog är helt tomt och därför bjuder på mycket golvyta.

Och så kör han sitt nya uttryck "oj, oj, oj" så fort han tycker det passar. Till och med i sömnen inatt när jag försökte lägga på honom täcket, vilket han avskyr, och när jag råkade lägga mig på hans fötter.

Ska vara ledig fredag och måndag så att vi kan röja runt lite och få saker på plats. Nästa helg ska svågern hjälpa till att köra mina prylar från lägenheten i Stehag till Helsingborg.

Det är så superskönt att vara på plats att det känns lite svårt att koncentrera sig på så vardagliga saker som jobbet just nu. Lite beror det också på att jag igår avslutade ett intensivt block med undervisning för studenter på olika nivår inom alla mina ämnen. Det har gått bra, men ibland har jag känt mig osäker på om jag verkligen svarat rätt på vissa av deras frågor. Nu är det i alla fall avslutat, och jag känner mig lite dränerad på energi och kreativitet.

Ser fram emot sovmorgon imorgon.