torsdag 27 december 2012

Ledig

Har varit vaken sen klockan sex, och inte kunnat somna om. Tröttnade på att vänta på resten av familjen, så nu sitter jag här med laxmacka, kaffe och saffranskaka. http://instagr.am/p/Tu1sWyMFsZ/

lördag 22 december 2012

Lucka 22

Mössens jul med Kurt Olsson och Damorkestern

Skratt

Vaknade av att sonen skrattade i sömnen. Skulle ge en hel del för att få veta åt vad.

fredag 21 december 2012

Brännmärkt

Har lyckats förstöra vår köksbänk genom att ställa en varm gryta på den. Den blev helt enkelt brännskadad, och jag tror knappast att den går att rädda. Det gjorde jag ju verkligen lägligt så här ett par dar före julafton och med bara nån dryg månad kvar på mitt vikariat.

Lucka 21

Jag drömmer om en jul hemma med Christer Sjögren och Vikingarna

Julgotter

Medan sambo och son är med sonens farmor och köper julklappar passar jag på att koka fransk chokladtoffe, och ska nu gå vidare till att baka en saffranskaka. Allt detta medan jag lyssnar på julmusik.

Begravningen

Var alltså på begravning igår. Det var min mormor som gick bort för ett par veckor sen, vid en ålder av 90 år. Så man kan verkligen säga att hon levt ett långt liv, och man kan bara hoppas att man själv får leva lika länge.

Det är ju alltid tråkigt och sorgligt när någon dör, och när det är dags att gå på begravning. Sorgligt i det här fallet är också att jag aldrig känt att jag haft något direkt förhållande till min mormor.

Hon var den sista av mina mor- och farföräldrar som var i livet. Att hon nu inte längre finns blir en påminnelse om att yngre generationer också så småningom kommer att försvinna.

Hon begravdes i Slättåkra kyrka. Slättåkra är det lilla samhälle där min mamma växte upp. Varje gång jag är i den kyrkan slås jag av hur otroligt vacker den är.

torsdag 20 december 2012

Lucka 20

In the ghetto med Elvis Presley

This too shall pass

Dagen började med utbrott över att jag åt på den banan sonen precis sagt han inte ville ha. Nu väntar jag på tåg mot Halmstad där jag ska gå på begravning. Det ska bli skönt när denna dag är över.

onsdag 19 december 2012

Lucka 19

I'll be home for Christmas med Dean Martin ft Scarlett Johansson

tisdag 18 december 2012

Hallelujah

Sång och video som hedrar offren från förra veckans skolskjutning i USA. Både vackert och sorgligt som en vän beskrev videon.

Lucka 18

I wish everyday could be like Christmas med Bon Jovi

måndag 17 december 2012

Snart

Nu bara en dag kvar, sen - jullov!

Lucka 17

Jag såg mamma kyssa tomten med Troll

Jullov

Jobbar bara idag och imorgon, sen har jag jullov. Ska bli så otroligt skönt med ett par veckors sovmorgon, och dagar att spendera som andan faller på.

lördag 15 december 2012

fredag 14 december 2012

Elva nätter före jul

Slog mig precis att när den här arbetsdagen är över, är det bara två dagar på jobbet kvar innan jag har jullov. Nu blev jag på lite bättre humör. Men bara lite. Kanske bäst att jag dricker glögg ikväll. Det brukar alltid hjälpa upp humöret.

Lucka 14

Have yourself a merry little Christmas med Michael Bublé

Lusse lelle

Igår firade vi lucia på dagis. Det var mysigt, och barnen var förstås jätteduktiga. Mest de stora barnen förstås som faktiskt gick i ett organiserat luciatåg. Sonen satt mest stilla på en matta och sjöng med i de få sånger han kunde. Och så passade han på att fisa lite emellanåt. Men jag tror bara det var sambon och jag som hörde det.

Roligast tyckte han det var att få visa oss hur han åkte rutschkana efteråt. Och så sjöng han "Lusse lelle" hela kvällen.

Idag är jag sur. Av en helt annan anledning. Irriterad över att vissa bara tar saker för givet. Hyfs och god uppfostran gör att man hänger med, fast man inte vill eller tycker det är något man egentligen vill ställa upp på.

onsdag 12 december 2012

tisdag 11 december 2012

måndag 10 december 2012

söndag 9 december 2012

fredag 7 december 2012

Lucka 7

Fairytale of New York med The Pogues Featuring Kirsty MacColl

Snöigt

Detta snöade passar ju perfekt en dag när man tänker sig att gå på julmarknad. Var lite rädd att bussen inte skulle gå i tid, men vi rullar på bra just nu.


torsdag 6 december 2012

tisdag 4 december 2012

måndag 3 december 2012

söndag 2 december 2012

lördag 1 december 2012