tisdag 29 januari 2013

Dolda budskap

Igår var jag på H&M. När jag betalade la kassörskan ner ett varuprov i min påse. Jag såg inte vad det var, men blev lite barnsligt glad över en present som förgyllde en sur eftermiddag.

Men på bussen hem plockade jag upp burken, som visade sig innehålla en antirynkkräm. Kändes som att den unga söta kassörskan ville säga mig nåt.

måndag 28 januari 2013

Vardagsflykt

Helgen var som sagt inget vidare. Och den här dagen slutade inte så himla positivt heller. Känner att säsongspremiären av Ullared skulle vara precis lagom verklighetsflykt för mig just ikväll.

Det luktar bajs

Den här helgen har varit skit. Verkligen bara skit rakt igenom. Det är nästan lite skönt att det är måndag. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga.

onsdag 23 januari 2013

Mera kyla

Detta känns inte bra - Februari ännu bistrare.

Dålig start på dagen

Har den där känslan man har när man får veta nåt som alla andra tycker är bra och kul, men själv håller man inte med, utan tycker kanske till och med tvärtom. Borde vara positiv, men känner mest en lätt oro.

Och så missade jag tåget för att bussen var sen.

Kul och positiv var i alla fall dansen som sonen och jag började på igår. På Ann Wilsons dansskola. Håll utkik efter oss i Let's dance framöver.

tisdag 22 januari 2013

Vårkänslor

Solen värmer och fåglarna kvittrar. Det kanske blir vår i år också.

måndag 21 januari 2013

Inget nytt under solen

Finns inte så mycket annat att rapportera just nu än att det är mörkt, kallt och tröttsamt.

tisdag 15 januari 2013

Hej, mitt vinterland

Så blev de då vinter igen. Inte nån favorit hos mig, men sonen kommer nog tycka det är kul att kunna åka pulka.

Själv tycker jag mest att det är alldeles för kallt, och alldeles för mörkt. Längtar till våren.

fredag 11 januari 2013

Äntligen!

Denna fredag är verkligen efterlängtad. Har varit så trött hela den här veckan att jag knappt trodde det var möjligt.

Men inte började den här fredan så särskilt bra. Drömde först mycket konstig dröm inatt. Om ett hus som låg ute i vattnet, kanske havet. Eftersom jag inte är särskilt förtjust i stora öppna mörka vatten gillade jag inte den placeringen. Dessutom var där en grupp människor som hotade att slå sönder fönsterrutor i huset, eller om de redan hade gjort det.

Blev väckt mitt i drömmen av att telefonen laddat färdigt, eftersom jag glömt stänga av ljudet på den. Det var liksom lite tur i oturen, även om det störde min nattsömn.

Sen blev boken jag läser just nu så himla sorglig medan jag läste på bussen. Satt och smyggrät lite och hoppades ingen skulle se. Vem som nu skulle bry sig om ifall jag satt och grät på bussen?

torsdag 10 januari 2013

Jag med

Håller med den person på tåget som tyckte det är skönt att det snart är lördag. Förutom att det då är ledigt och sovmorgon, så börjar familjejympan igen på lördag. Brukar vara kul.

onsdag 9 januari 2013

På sofflocket

Detta känns som en dag då jag hellre hade suttit hemma i soffan med en tidning och en kopp te. Istället iordningställer jag nykomna kursböcker.

måndag 7 januari 2013

Den inre resan

Mitt resesällskap har somnat. Jag sitter och drömmer om den pizza sambon har lovat baka til oss.

Längtan

Sonen sov som sagt hos morföräldrarna inatt, och jag ska åka direkt dit efter jobbet för att hämta honom. Det är trevligt att ha det att se fram emot, efter att ha saknat varandra sen igår eftermiddag. Tror det är bra för både barn och föräldrar att vara lite grann ifrån varandra emellanåt.

Ställen där jag kunnat tänka mig att vara istället

Får autosvar på ett mejl, att mottagaren är i Indien. En kollega åker till Sydafrika på söndag. Båda ställen låter trevligare just nu än ett gråmulet Lund.

Back in the saddle

På plats på jobbet igen. Men tro mig - jag hade gärna befunnit mig nån helt annanstans.

söndag 6 januari 2013

Julavslut

Har idag ätit lutfisk tillsammans med mina föräldrar och syrran med familj. Ett måste i våran familj. Sonen hade dagen till ära på sig sin tomtetröja för att liksom markera jultraditionen och jullovets avslut.

Sonen stannde hos morförälrarna och ska hämtas imorgon. Så för honom börjar vardagen först på tisdag kan man säga. Men själv måste jag upp i ottan för att sätta mig på tåget och åka till kontoret. Hade gärna haft jullov länge länge än.

Efter lutfisken bjöd mamma på mjuk pepparkaka, bakad enligt farmors recept. Kan knappast tänka mig ett bättre sätt att avsluta ett jullov på.

lördag 5 januari 2013

Löparväder

Sprungit för andra gången i år. Denna gång tungt, och nu känner jag mig rejält trött. Men skönt ändå på nåt sätt, som alltid efter avslutad löparrunda.

Det är perfekt väder för att vara ute och springa här idag. Tre plusgrader, vindstilla och sol med ett lätt dis i luften. Så här får det gärna vara resten av vintern för min del.

Nu ska jag äta lunch. Inte så spännande idag. Är själv hemma, så det blir vad jag hittar i frysen. Men morgondagens lunch ser jag fram emot. Lutfisk!

fredag 4 januari 2013

Reality check

Att jag ska jobba igen på måndag börjar göra sig påmint. Känner mig inte särskilt sugen.

Så jag tänker istället på att vi idag ska besöka Öresundsakvariet tillsammans med sonens kusiner.

onsdag 2 januari 2013

Studentska

Under vårterminen kommer jag eventuellt att läsa kursen Digitala medier och lärande på Malmö högskola. Är lite osäker på reglerna för studier och a-kassa. Allra helst vill jag förstås hitta ett intressant och stimulerande jobb, men det här låter som ett helt okej alternativ.

Laxaloppet

Har anmält mig till Laxaloppet, så nu finns det ingen ursäkt att hoppa över löpträningen. När det är plusgrader och barmark finns det ju verkligen ingen anledning att hålla sig inomhus. Igår var jag ute för första gången det här året. Det gick bra, även om det varken var särskilt långt eller snabbt. Och lite stel i låren är jag idag.

Nu har jag precis sökt en tjänst på Raoul Wallenberg Institutet. Tror inte att jag är kvalificerad för den, men söka kan man ju alltid.